Inloggen Registreren

Inloggen

De Raad van Bestuur van de K.B.B.C. heeft een nieuwe werkwijze uitgedokterd voor onze jaarlijkse “Wisselbeker”:

  • Wisselbeker per hond: een nieuwe berekeningswijze, die rekening houdt met meerdere factoren.
  • Wisselbeker per kennel: wordt afgeschaft.

De nieuwe werkwijze treedt in werking vanaf 01.01.2012. Enkel leden van de K.B.B.C. komen in aanmerking voor de "Wisselbeker" (slechts vanaf de aansluitingsdatum).
Indien geen enkel lid van de Raad van Bestuur aanwezig is op de tentoonstelling, dan dienen de resultaten op eigen initiatief aan een lid van de Raad doorgestuurd te worden.


1. Uitgangspunt:

Het puntensysteem wordt meer verfijnd naargelang de behaalde resultaten. De behaalde plaats bij een “Uitmuntend” speelt een rol. Het behaalde eindresultaat levert extra punten op zoals blijkt uit onderstaande tabel: 

Uitmuntend = 1 punt
4de Uitmuntend = 2 punten
3de Uitmuntend = 3 punten
2de Uitmuntend = 4 punten
1ste uitmuntend = 5 punten
C.A.C. = 3 punten
C.A.C.I.B. = 3 punten
R.C.A.C. = 2 punten
R.C.A.C.I.B. = 2 punten
B.O.B. = 6 punten
Beste Baby = 3 punten
Beste puppy = 3 punten
Beste Jeugd = 3 punten
Beste reu of teef = 3 punten (enkel op Rasspeciale van 1 mei)

 

2. Specifieke regels:

  • 2.1. Bij onze Rasspeciale (1 mei) en Rasspeciale met C.A.C. (Jahressieger) worden de behaalde punten verdrievoudigd.Dit is eveneens het geval bij andere Belgische tentoonstellingen waarbij minimum “30” boxers aan deelnemen.

Volgend voorbeeld maakt het iets concreter: op onze Rasspeciale met CAC (Jahressieger) behaalt onze boxer 1ste Uitmuntend, wint hij de CAC en is de beste van de dag (BOB).

In puntenaantal vertaalt zich dit als volgt: 1ste U = 5 punten; CAC = 3 punten; BOB = 6 punten of een totaal van 14 punten, te vermenigvuldigen met 3 (onze Rasspeciale) of 42 punten.

  • 2.2. Voornoemd principe wordt ook gevolgd bij een “Nationale” in het buitenland (beperkt dus tot 1 per land, zoals de Duitse Jahressieger of de Nationale d’Elevage in Frankrijk). De behaalde punten ook verdrievoudigd. Hetzelfde geldt voor Atibox Schoonheid.
Voorwaarden
- verplichte deelname aan onze Rasspeciale met CAC (Jahressieger)
- de eigenaar deelt op eigen initiatief de resultaten mede aan een lid van de Raad van Bestuur van de K.B.B.C.

  • 2.3. Nieuw: “10” supplementaire punten worden toegekend aan een boxer die het betreffende jaar de titel “Nationaal of Internationaal Kampioen” behaalt.
Voorwaarde: de eigenaar deelt op eigen initiatief, inclusief het bewijs, mede aan een lid van de Raad van Bestuur.
 
  • 2.4. Nieuw: “20” supplementaire punten worden toegekend aan de boxer die het betreffende jaar slaagt voor zijn 1ste GHP I (idem voor GHP II en III) of 1ste W.G.H.-wedstrijd.